aecsapat3Mi magunk más és más szakmai területekről érkeztünk, ami összehoz bennünket az az életről való gondolkodásunk hasonlósága, a személyesség, és hogy a bennünket foglalkoztató kérdéseket szeretjük együtt, másokkal, másokat is segítve megoldani.

Az Ars Erotica szókapcsolatot Michel Foucault francia filozófustól kölcsönöztük.

Az “ars eroticában” a szexualitást önmagáért fogadják el. – mondja Foucault. Mi is ezt gondoljuk. A szex természetes része az életnek és mindenkinek jogában áll a saját nemiségét, testét, identitását, erotikáját úgy megélni, ahogy azt szeretné.

Közös bennünk, hogy azt gondoljuk:

– A szex nem csupán egy „izgalmas téma”, de az életünk minden meghatározó kérdésében jelen van. Része az identitásunknak, társas kapcsolatainknak, családalapításnak, gyermekvállalásnak, szülésnek, időskori egészségünknek, egy életen át a pszichés és fiziológiai erőnlétünknek. Mindig másképp, mindenkinek másképp.

– Világunk viszont furcsán, kettős mércével kezeli a szexualitást.  A kulturális tabuk a mai napig korlátozzák és előírják a szexualitás megnyilvánulási formáit.

Missziónk

Célunk, hogy mind a magánélet területén mind a társadalmi intézmények nyilvános diskurzusaiban egyre több teret kapjon a szexuális magatartásformák és szexuális sokféleség előítélet-mentes és elfogadó megközelítése.

Hogyan?

Az alapítványi forma valójában egy igen rugalmas, szabad és nyitott szellemi műhelyt takar, amihez különféle módokon lehet kapcsolódni:

– Ha úgy érzed, hogy közös értékeink vannak
– Ha egy konkrét projekten szeretnél velünk dolgozni
– Ha új ötleteid vannak, amikkel együtt kezdhetünk valamit

Mester Dóra Djamila

Nő vagyok, anya, szerető. Flaneur, amatőr fotós, közgazdász, kertész, társadalomkutató és szexuális nevelő.

A szex pozitív aktivistáskodásnak egy része a szex-nevelői tevékenység, amit középiskolákban, kollégiumokban, diákotthonokban, ifjúsági központokban végzek. Emellett szakmai képzéseket tartok, írok, rovatot vezetek, szexbeszélgetéseket szervezek felnőttek részére, civil rádióműsort vezetek, személyes konzultációkat tartok és 2011-től vezetem az  Ars Erotica Alapítványt. Minden lehetséges fórumon kísérletezek egy nyitott, előítélet-mentes és alapvetően pozitív szexbeszéd megteremtésével. Jelenleg Hollandiában élek.

Olvass tovább >>

Andics Attila

Férfi, házastárs és apa vagyok, pszichológus és tanár, civil aktivista és agykutató, csapatjátékos. Szeretek megmozgatni és együtt mozdulni, megértetni és megérteni, sokfelől nézni és másképpen látni, természetesnek és a természetben lenni.

Tenni szeretnék azért, hogy a felnőtté érő fiatalok olyan családok, közösségek és társadalmak aktív, tudatos, felelős, építő tagjaivá válhassanak, amelyekben érték a másik tisztelete, vágyaink, képességeink és meggyőződéseink sokfélesége, az együttműködés és az empátia; és amelyek biztonságos környezetet kínálnak számukra identitásuk felszabadult megélésére és formálására.

Olvass tovább >>

Séllei Györgyi

Szexológus tanácsadó és mediátor vagyok. Elsősorban gyakorlati, alkalmazott szexológiával és szexuális információátadással – ha úgy tetszik, szexuális neveléssel – foglalkozom. Azt figyelem, azt kutatom, arra keresek magyarázatot és működő gyakorlatot, mi hoz közelebb és mi távolít két embert, mi az, ami megnyitja és bezárja őket, mi az, ami a vágyat ébreszti és forrósítja, vagy éppen kihűti vagy meghalasztja a másik emberben. Képtelen kérdéseket teszek fel, amik néha megválaszolhatatlanok, de lehet, hogy attól, mert megfogalmazom és kimondom őket, új utakat nyitnak.

Olvass tovább >>

Katona Réka

Nő vagyok, nevelő, kutató, bölcsész, művészettörténész, kamaszkorom óta ELTE polgár, mára neveléstudományi PhD hallgató, nevelési projektek civil aktivistája. Identitáshalmazaim néhol összeérnek, néhol nem, általában nem szűkülnek.

Többször, többféleképpen kerültem kapcsolatba az Ars Erotica Alapítvánnyal: első ízben szexuális nevelés foglalkozást keresve diákjaimnak, másodízben mikor daganatos betegséggel élő nők számára szervezett beszélgetésen vettem részt. Mostanában már azt hiszem, természetes és organikus, hogy része lettem ennek a szellemi közösségnek: 2012 óta dolgozom önkéntesként, leginkább önismereti munkám kiegészítéseként és megerősítéseként.

Olvass tovább >>