kisikon01Szexuális nevelés az iskolában – Módszertani képzés
(30 kreditpont)

Helyszín: Budapest

Időpont: 2o16. április 22-24 (péntek-szombat-vasárnap)

 

 

Az Európa Tanács Pestalozzi Programjának keretében, gyakorlati tapasztalatokra kidolgozott 30 órás módszertani képzés hazánkban hiánypótló. A képzés egy olyan átfogó, pozitív, modern iskolai szexuális nevelési program átadására készít fel, mely támogatja a fiatalokat a szexuálisan egészséges és tudatos felnőtté válásban.

Több korcsoporttal és a következő témakörökkel foglalkozunk:

() testi fejlődés, () kapcsolatok, () személyközi készségek, () szexuális viselkedésformák, () szexuális egészség, () szex és kultúra.

A szexualitást életünk természetes részének tekintjük, elriasztás helyett felelősségtudatra, normatív attitűd helyett értékalapú hozzáállásra nevelünk és bátorítunk. A képzés az információadásnál is nagyobb hangsúlyt helyez a készségfejlesztésre és a szemléletformálásra; aktív, élményalapú munkamódszereket használ, miközben tiszteletben tartja és védi a személyes határokat.

Iskolai nevelők támogatása
A módszertani képzés gyakorlati támogatást nyújt a résztvevőknek ahhoz, hogy felkészültté váljanak egy ilyen program átadására saját iskolájukban. A képzés elsődleges célja – a szexualitással kapcsolatos információk átadásán túl – segíteni a pedagógusokat, nevelőket, ifjúságsegítőket abban, hogy oldottabban, kreatívan, magabiztosan tudják kezelni az általában kényesnek tartott témákat.

 

A képzés részletei

Hol? Budapesten, V. ker., Rákóczi út 11. (az Astoriánál).

Mikor? 2015. április 22-24. (péntek 9.00-18.00, szombat 9.00-21.00, vasárnap 9.00-16.00)

Kiket várunk? Pedagógusokat, iskolapszichológusokat, max. 20 fő.

Jelentkezés: a http://goo.gl/forms/tTDfMFXa7k linken 2016. március 10-ig. A jelentkezés elfogadásáról március 15-ig értesítést küldünk.

Képzési díj: 30.000 Ft – fizetési részleteket a jelentkezés után küldünk

Szálláslehetőség: 2.500 Ft / éj az ELTE Apáczai Kollégiumban (sétával néhány perc).

A képzés pontértéke: 30 kreditpont (pedagógus továbbképzésként elszámolható)

 

Pestalozzi trénerek / szexuális nevelők

Andics Attila – pszichológus, tanár, agykutató, PhD (ELTE TTK Biológiai Intézet)

Katona Réka – neveléskutató (ELTE PPK Neveléstudományi Doktori Iskola), művészettörténész, tanár

Mester Dóra – szex-edukátor, társadalomkutató (az Ars Erotica Alapítvány szakmai vezetője)

Séllei Györgyi – mediátor, szexológus tanácsadó

 

Kapcsolat: www.coe.int/pestalozzi , about.me/pestalozzihalozatsexm.pestalozzi@gmail.com, (30) 476 5518 (Andics Attila)

 

*Az Európa Tanács Pestalozzi Programjának (www.coe.int/pestalozzi) célja a tanárok és a tanárképzésben dolgozó szakemberek szakmai továbbképzése, nemzetközi oktatási hálózatok létrehozása, és az emberi jogok, a demokrácia és a jogállam alapelveinek megerősítése az európai oktatási rendszerekben. Európai szinten a Pestalozzi Program tevékenységeire és módszereire jellemző a nemzetközi együttműködésre épülő eszmecsere, az új kezdeményezések és projektek támogatása, tanárképző tananyagok írása, öntevékeny, cselekvő munkamódszerek, kooperatív elvek és struktúrák alkalmazása és megismertetése. A Hazai Pestalozzi Hálózat célja az eredmények és jó gyakorlatok magyarországi disszeminációja. A Pestalozzi Program képzésein való részvétel a 229/2007 (VIII. 31.) kormányrendelet alapján pedagógus továbbképzésként elszámolható.

 

 

 

További információért kérjük, töltse ki az alábbi űrlapot. 

    Név (kötelező)

    Email cím (kötelező)